Po roce se opět uskutečnil ORCA SUMMER CUP. Jelikož nás i po roce trápí „pandemie“, musel být turnaj z původního červnového termínu odložen až nakonec července. Bohužel nám letos nový termín kolidoval s termínem dalšího florbalového turnaje v Rožnově a tak byl letos počet týmů menší. Turnaje se nakonec zúčastnilo celkem 16 týmů. Proběhl tak experiment, kdy turnaj proběhl podobně jako MS v hokeji a týmy byly rozděleny do dvou skupin po osmi.

V sobotu se rozběhla utkání základních skupin. Každý tým odehrál v sobotu 5 utkání. V sobotu nám počasí přálo až převelice, jednoduše řečeno, bylo fakt vedro a dusno. Díky většímu množství týmů ve skupinách byly obě tabulky pěkně zamotané a tak téměř do posledního zápasu neměl postup do skupiny snad nikdo jistý.

V neděli se do poledne dohráli základní skupiny. Bohužel zde nabral turnaj přibližně 40 minut zpoždění. Po 10. hodině totiž přišel déšť. Nicméně na toto byli pořadatelé připraveni a tak po skončení deště se mohlo do patnácti minut opět hrát. Odpoledne pak započaly boje o umístění a play off. Možná poprvé v historii se mezi 4 nejlepší týmy nedostal žádný krnovský tým. Největší překvapení bylo vypadnutí Dovolenkaris už ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem celého turnaje.

Turnaj proběhl, všichni si zahráli, většina si to i užila 😀 Věříme, že se s Vámi potkáme na ORCA WINTER CUPU 2021, který by měl proběhnout 29.-30. prosince 2021.

Nejlepší hráč: Štěpán Čevela (Klepeťáci)

Nejlepší brankář: Marek Gawlik (Turovi Chabaři)

Nejlepší střelec: Tomáš Kondrát (Šlápoty)

Konečné pořadí:

  1. Šlápoty
  2. Výuční listy
  3. Party Hard
  4. Turovi Chabaři
  5. Dovolenkaris
  6. Babinec
  7. Klepeťáci
  8. Dataf Selection
  9. Šuliči honinů
  10. Entenadores
  11. Legendy Fénixu
  12. Černý Kotel
  13. Óčko team
  14. IBK Lopaty
  15. IBK Steel
  16. KTG Bruises Opava