Letošní ORCA SUMMER CUP byl od těch předchozích velice odlišný. Poprvé se totiž odehrál na umělé fotbalové ploše na Petrovické ulici v Krnově. Bohužel termín nebyl znovu zvolen úplně nejlépe. V blízkém okolí se hrály další dva florbalové turnaje a do toho byl v Praze jeden z největších mládežnických turnajů na světě, Czech Open. I přes to se přihlásilo do mužské kategorie 19 týmů, do kategorie ŽENY týmy 4.

V sobotu se jako vždy odehrály zákládní skupiny. Dopolední skupiny až na vítr, který situaci komplikoval, proběhly v pohodě. Odpolední skupiny už to tak jednoduché neměly. V průběhu odpoledne na nás čekaly nepříjemné překážky. První dvě přeháňky jsme relativně zvládli, ale třetí s prudkým větrem už bohužel ne. Vítr nám polámal deštníky, stany a napomohl k rozpadu hřiště. Sobota tak skončila a my jsme se tak museli do noci starat o to, aby se v neděli mohlo vůbec hrát.

V neděli ráno se začaly dohrávat zápasy ze soboty, play off bylo tak časově posunuto na později. Počasí se naštěstí na neděli umoudřilo, možná chvílemi až moc. Ale lepší pořádný teplo, než, aby nám deštníky létaly nad hlavou.

Boje v play off už tak probíhaly standartně, jen s časovým posunem. Mezi nejlepší čtveřici se v mužské kategorii probojovaly týmy: Dataf Selection, Šlápoty, Diegova jedenáctka a Pozdní sběr, což jsou v podstatě vítězové svých skupin. V prvním semifinále se utkal krnovský Dataf Selection proti Šlápotám, což byl letos krnovsko-ostravský tým. Ačkoliv se týmy velice dobře znaly, průběh utkání byl víc než zajímavý. Dataf vedl už 6:1, ale Šlápoty dokázaly vyrovnat ve hře bez brankáře a poté se přes nájezdy dostat do finále. Druhé semifinále bylo zase víceméně přerovské derby, které bylo však jednoznačnějsí, Diegova jedenáctka vyhrála 10:1. Utkání o třetí místo bylo opět dramatické, Dataf Selection vedl nad Pozdním sběrem už 4:0. Ačkoliv se Pozdní sběr statečně dotahoval, Dataf si to tentokrát pohlídal a vyhrál 5:4. Finále už tak dramatické nebylo, Šlápoty obhájily vítězství na krnovském letním turnaji v poměru 8:3.

V ženské kategorii se po základních skupinách do finále probojovaly Vektor a Zelený princezny. Zápasy o třetí místo tak zůstaly pro LADYBIRD a FBC Letka. V zápase o třetí místo kontrolovaly LADYBIRD průběh utkání a vyhrály 4:1. Do finále vstupoval jako favorit Vektor, ve skupinách porazil Zelený pincezny 12:5 a 8:7. Finále však bylo naopak v režii Zelených princezen, které vyhrály 8:4 a staly se tak vítězkami turnaje.

Z pořadatelského hlediska máme smíšené pocity. Věci, které jsme ovlivnit mohly se dle nás povedly. Bohužel počasí bylo letos tak neúprosné, že sbíráme síly na to, aby i další letní krnovský turnaj byl pod širým nebem. Ve fotbalovém areálu se nám líbilo, bohužel víme, že tam to bylo naposledy, jelikož florbalovém povrchu se to na umělé fotbalové ploše nelíbilo.

Budeme rádi za Vaše zpětné vazby a také za to, když se potkáme na ORCA WINTER CUPU 2022, který by se měl uskutečnit 28.-29.12. 2022 v případě, že se nic zvláštního nestane.

Velké poděkování patří firmám Northman, Kofola, Bombus za věcné dary a Městu Krnov za vysokou finanční podporu a také věcné dary.

Fotky: https://eu.zonerama.com/orcakrnov/Album/8711320
Video: https://www.facebook.com/107990475310207/videos/584372043272278

Nejlepší hráč: Jakub Mičlo (Dataf Selection)
Nejlepší hráčka: Leontýna Gracová (Vektor)

Nejlepší brankář: Matěj Kortiš (Diegova jedenáctka)
Nejlepší brankářka: Michaela Sajašová (LADYBIRD)

Nejlepší střelec: Ondřej Kowalik (Pozdní sběr)
Nejlepší střelkyně: Michaela Středulová (Zelený princezny)

Konečné pořadí MUŽI:                                    Konečné pořadí ŽENY:       

  1. ŠLÁPOTY                                                           1. Zelený princezny
  2. Diegova jedenáctka                                           2. Vektor
  3. Dataf Selection                                                  3. LADYBIRD
  4. Pozdní sběr                                                        4. FBC Letka
  5. Šuliči honinů
  6. Čosijak
  7. IBK Techničti mágové
  8. IBK Alpy
  9. Party Hard
  10. Sexmeralda
  11. KTG Bruises Opava
  12. Piková esa
  13. FBK Fénix Orlová
  14. Steel ostrava
  15.  IBK MODŘÍ TYGŘÍCI
  16. Treneris team
  17. FbC Frýdek-Místek
  18. Opaváci
  19. WORMS POSTŘELMOV