Orca Winter Cup 2018 byl opravdu velký. Poprvé se na něm potkalo 24 týmů, což je v novodobých krnovských turnajích rekord. Týmy byly rozděleny do 4 skupin po 6 týmech. Sobota patřila opět utkáním ve skupinách.

Skupinu A ovládl tým Čuk&Gek, který byl tvořen domácími hráči z Krnova. Ve skupině B dominoval tým Lucky Boys from KaCity, který byl tvořen převážně hráči prvoligových Petrovic. Po dohrání dopoledních skupin se šlo na skupiny C a D. Skupina C byla opravdu skupinou smrti, jelikož se v ní potkaly 4 týmy, které minimálně jednou braly medaili z těchto turnajů a 3 z nich turnaj dokonce vyhrály.  Navíc se v této skupině objevili Warriors Nový Jičín se superligovým hráčem Lukášem Pešatem. Mokré bandity zase pro změnu doplnil reprezentant Lukáš Veltšmíd. I přes to skupinu ale ovládl opět krnovský tým a to konkrétně Dovolenkaris. Posledním vítězem skupin se stali Šuliči honinů z Ostravy.

Druhý den se pak hrála utkání play off a o konečné umístění. Mezi 8 nejlepších týmů se probojovali Výuční listy – mladíci z Opavy, kteří překvapili v předkole Saigon a v osmifinále Čuk&Gek, Warriors Nový Jičín, to Pass, Úsporný režim, Dovolenkaris, Pikové esa z rukávu, Muzikanti z Hané a Mokrý banditi. Do bojů o třetí místo se probojovali Dovolenkaris a to Pass. Do finále pak Warriors Nový Jičín a Mokrý banditi. Utkání o třetí místo bylo velice vyrovnané, ale nakonec se radovali to Pass z Havířova. Finále pak bylo mnohem jednoznačnější. Warriors Nový Jičín v něm nedali šanci Mokrým banditům a tak svůj první turnaj v Krnově ovládli.

Nejlepší hráč: Lukáš Veltšmíd (Mokrý banditi)

Nejlepší brankář: Dávid Vagaský (to Pass)

Nejlepší hráč: Ondřej Miškov (Dovolenkaris)

Konečné pořadí:

  1. Warriors Nový Jičín
  2. Mokrý Banditi
  3. to Pass
  4. Dovolenkaris
  5. Výuční listy
  6. Muzikanti z Hané
  7. Pikové esa z rukávu
  8. Úsporný režim
  9. Pleasuremen
  10. Zbojnický rohlík
  11. Šuliči Honinů
  12. Čuk&Gek
  13. IBK Siberia
  14. FS Havířov
  15. Lucky boys from KaCity
  16. My tři, Gule a Kuba
  17. Óčko team
  18. Saigon
  19. All stars
  20. FK Radvanice
  21. Kappa 123
  22. Superheroes
  23. ŠFAS
  24. TJ Loučka